Tisztelt vásárlóink! 2024. június 3. és augusztus 28. között bemutatótermünk hétfőn, kedden és szerdán tart nyitva 12-17 óra között.

Isotex

Isotex hőszigetelő és hangszigetelő dekorpanelek

Isotex hőszigetelő és hangszigetelő dekorpanelek

Az Isotex hő- és hangszigetelő panelek észt gyártmányú prémiumkategóriás termékek. Innovatív jellegük, magas műszaki színvonaluk, a jellemzően kimagasló északi minőség mellett mindkét szigetelési ágban költséghatékony, gyors, kulturált és dekoratív megjelenést garantálnak, ami hatékonysággal párosul. Ráadásul sok olyan területen kínálnak egyedüli megoldást, ahol más technológiák nem kivitelezhetők vagy nem versenyképesek. (tetőtéri lakások szigetelése, műemlék jellegű épületek belső hőszigetelése stb.)

Olyan 58 cm széles, 270 cm hosszú és 12 mm vastag, a plafonpaneleknél pedig (lásd a fenti képen) 28 cm széles x 180 centiméter hosszú, szintén 12 mm vastag, kész tapétafelületekkel forgalmazott lapokra kell gondolni, amelyek ragasztással kerülnek fel a falra.

Normál festett vagy tapétázott felületeknél sem előtte, sem utána nincs más teendő. Az új felület a felragasztással egyből kész.

Az Isotex panelek egyaránt kiváló belső hőszigetelők és hangszigetelők. Ez a két tulajdonság kiegészülve bizonyos akusztikai jellemzőkkel (a lakások, belső terek visszhangosságát csökkentik), egyedülálló tulajdonságokkal ruházza fel a lapokat. Ez a porózus, mégis sűrű szerkezetnek tudható be.

Fontos azonban tisztázni, hogy a hőszigetelés, a hangszigetelés és az akusztika három különböző terület. Aki elkészíttet egy hangszigetelő rétegrendet, az mindenképpen maximálisan élvezni fogja az Isotex lap hőszigetelő és akusztikai előnyeit is. Ezek nem választhatók le a termékről. Viszont az egy rétegben dekorációs, hőszigetelési vagy akusztikai céllal feltett Isotex lap jelent ugyan némi javulást a hangszigetelés terén, de ebben a formában nem lesz professzionális megoldás. A hangszigetelés fül alatt találhatók információk arról, hogyan lehet Isotex lapok felhasználásával nagyon komoly hangszigetelést létrehozni.

Dekorburkolat

Évtizedekkel ezelőtt épült lakásokban a vakolat kivitelezésének minősége gyakran árulkodó. Ha az ember lakásfelújítás után a mai technológiának megfelelő színvonalú felületeket szeretne látni, akkor az festés vagy tapétázás előtt napokig tartó, jelentős kosszal járó előkészítő munkával jár (glettelés, csiszolás). Az Isotex panelek használatánál mindezekre nincs szükség, viszont modern megjelenésű, tökéletes felületeket kapunk, bármilyen szögből, bármilyen fényben nézzük is a megújult falainkat.

Meguntuk a lambéria burkolatokat? Gyakran előfordul, de sokakat érthetően riaszt a szerkezet elbontásával keletkező felfordulás. Az Isotex paneleket közvetlenül a lambériára tehetjük.

Az Isotex fali panelek tisztíthatók és többször festhetők.

A mennyezeti panel szintén festhető, de a nedves tisztítása nem ajánlott, ezért – elsősorban a felrakásnál – ügyelni kell, hogy a kéz mindig tiszta és száraz legyen.

A panelek felültapétázását nem javasoljuk.

Hőszigetelés

Belső hőszigetelésnél a lapok egyszerűen ragasztással kerülnek fel a falra, és egyből kész felületet adnak.

A porózus lapokat ugyanis gyárilag előre tapétázták. A tapéták nagy szín- és textúrakínálattal kaphatók, de ha nem talál köztük megfelelőt, akkor vizes bázisú festékkel azonnal át is festhetők.

Ez a megoldás lényegesen kevesebb munkával kivitelezhető, mint a hasonló célú egyéb megoldások. Ráadásul átlagos kézügyességgel a munkadíj meg is spórolható, mert szaktudásra, speciális, drága szerszámokra nincs szükség a felrakáshoz.

Mielőtt döntünk egy-egy megoldás mellett, részletesen gondoljuk át az összes munkafolyamat anyag- és munkabérköltségét vagy kérjünk részletes árajánlatot. Csak így válik az ár valóban összehasonlíthatóvá.

Hangszigetelés

Az Isoplaat natúr porózus farostlemez és az Isotex előre tapétázott natúr porózus farostlemez, valamint szükség esetén a Danosa nehézmembrán használatával olyan hangszigetelő rétegrendeket ajánlunk, amelyek önállóan is versenyképesek a piacon lévő más megoldásokkal, de a relatíve vékony kialakításuk miatt sokszor alig van más alkalmazható opció.

Az ablakok helyzete például adottság egy lakásban, természetes, hogy olyan hangszigetelés nem építhető, amely megakadályozza azok kinyitását.

Nem drasztikus, de már zavaró léghangok okozta áthallás esetében (beszélgetés, hangos tévézés, stb.) egy 37 mm-es vastagságú, tisztán natúr porózus farost alapú szigetelés is sokat segíthet. A mély- és testhangokat is tartalmazó zaj ellen a Danosa nehézmembránnal kombinált, leggyakrabban rendelt hangszigetelés vastagsága is csak 41 mm.

A vékonyabb kialakítást az teszi lehetővé, hogy egyrészt nincs szükség a klasszikus értelemben vett tartószerkezetre, ezt a funkciót a 25 mm vastag natúr porózus hangszigetelő farostlemez valósítja meg. Másrészt a rétegrendet záró 12 mm vastag Isotex lap szükségtelenné teszi a gipszkarton alkalmazását, mert eleve kész dekorburkolattal van ellátva.

Ez egyben azt is jelenti, hogy az általunk forgalmazott rétegrendek egyike sem tartalmaz olyan anyagot, ami kivitelezési hibák esetében – a céllal ellentétesen – éppen a hang továbbítását segíthetné elő.

Sokan kénytelenek azzal szembesülni, hogy a dekorációs céllal épített gipszkarton szerkezetek, vagy a szimpla gipszkarton álmennyezetek felerősítik az áthallást. Ennek az az oka, hogy a tartóelemeket, profilokat és függesztőket rezgéscsillapítás nélkül, közvetlenül a falhoz rögzítik. Ezért azok átveszik a falakban terjedő rezgést, a gipszkarton pedig membránként erősíti fel azt. Ez a jelenség előfordulhat kellő szaktudás vagy igényesség nélkül, kifejezetten hangszigetelő céllal épített előtétfalaknál is. Sőt ezt tapasztalhatjuk a gipszkarton szárazvakolatként történő használatánál is, ha a lapokat közvetlenül az aljzatra tették.

Kérdése van? Bizonytalan?

Ingyenes tanácsadással és termékmintával várjuk! Látogasson el bemutatótermünkbe vagy hívja szakértő kollégáinkat. Szívesen segítünk!

Ajánlatkérés