Fonodan

Fonodan hangszigetelő membrán PVC lefolyócsövek hangszigeteléséhez

Fonodan hangszigetelő membrán PVC lefolyócsövek hangszigeteléséhez

Az egyik legzavaróbb lakáson belüli hangártalomról van szó, ami léghangként és többnyire a rossz rögzítéstechnika miatt testhangként is jelentkezik.

A tervezési és kivitelezési hibák mellett elsősorban a felhasznált szennyvízelvezető csövek minősége okozza a bosszúságot. Tapasztalatunk szerint nagyon sok helyen a legegyszerűbb, kis sűrűségű, egy rétegű PVC csöveket használják, a hangszigeteléssel gyártott, speciális többrétegű csövek helyett. Az ilyen csövek törvényszerűen nagyon gyorsan rezgésbe jönnek, amit léghangként érzékelünk is, de ha a rezgéscsillapítás nélküli rögzítés miatt az épületszerkezetbe jutnak, akkor a léghang távolabbi helyiségekben és a szomszédokban is hallhatóvá, zavaróvá válhat.

A gyenge minőségű lefolyócsövek utólagos szigetelésére szolgál a Fonodan BJ termék, amit kifejezetten erre a célra fejlesztettek ki.

A Fonodan BJ egy kétrétegű termék, ami egy nagy sűrűségű öntapadós bitumenből és egy termikusan ráragasztott keresztkötött polietilénből áll. Tömeget ad a csőnek és a rezonáns frekvenciák ellen hat.

A videón látható, hogy amennyiben van hozzá hely, akkor egy átlagos kézügyességű személy számára nem jelenthet problémát a szerelése, és amennyiben az új burkolatra kerül vissza a rögzítő bilincs, akkora szerkezetbe jutó rezgések ellen is védelmet jelent.

Kérdése van? Bizonytalan?

Ingyenes tanácsadással és termékmintával várjuk! Látogasson el bemutatótermünkbe vagy hívja szakértő kollégáinkat. Szívesen segítünk!

Ajánlatkérés