Tisztelt vásárlóink! 2024. június 3. és augusztus 28. között bemutatótermünk hétfőn, kedden és szerdán tart nyitva 12-17 óra között.

Hőszigetelés

Tetőtér utólagos hőszigetelése Isotex panelekkel

Az Isotex lapok kiváló hőszigetelők

A panelek hővezető képessége: λ = 0,049 W/mK. A 12 mm-es tábla hőszigetelése megfelel:

  • 12 mm-es kőzetgyapot,
  • 44 mm-es tömör fa,
  • 210 mm-es vörös tégla vagy
  • 450 mm vastag betonréteg

hőszigetelő képességének.

A lapok rendkívül jó hőtartó, hőtároló képességűek

A kiváló hőszigetelést nem csak a lambda érték biztosítja, hanem legalább annyira az, hogy a lapok rendkívül jó hőtartó, hőtároló képességűek. A hideg falszakaszokat elzárják a lakótértől. Felületük tartósan meleg lesz, ezért a leghidegebb télben is nyárihoz hasonló hőérzetet hoznak létre, amikor minden falunk egyforma hőmérsékletű. Ezt csak minőségi belső hőszigetelés képes nyújtani. Nagyon fontos az is, hogy ez a hőtartó, hőtároló közeg közvetlenül adja a lakótér belső oldalát, egyből kész, használatba vehető dekoratív felület. Nincs szükség hidegépítészeti megoldások (például gipszkarton)alkalmazására, amelyek éppen a hatásfok csökkenését eredményeznék.

Ezért tökéletesnek mondható utólagos hőszigetelést érhetünk el egy réteg 12 mm vastag Isotex lap felragasztásával a hideget sugárzó hőhidas felületekre. A külső térrel határos falak belső oldalát javasoljuk lehetőség szerint teljesen leburkolni. Nem elhanyagolható szempont, hogy jelen pillanatban – tudomásunk szerint – összköltségét tekintve ez a fellelhető legolcsóbb, leggyorsabb, legtisztább belső hőszigetelési technika.

Sokaknál a nyári túlzott felmelegedés is probléma. Itt is 2-3 fokkal javul a helyzet, hiszen úgy kell elképzelnünk a falunkat, mintha sokkal vastagabb lenne. Természetesen az árnyékolásra, szellőztetésre ügyelni kell.

Tetőterek hőszigetelése

Külön foglalkozunk a tetőterek hőszigetelésének problémájával. Ferde síkokon, gipszkartonos plafonon ugyanis figyelni kell az alkalmazott megoldás súlyára, ami az Isotex panelek esetében mindössze 3,5 kg/m2. Továbbá figyelembe kell venni a tényt, hogy a meleg levegő felfelé törekszik, gyenge szigetelés esetén ott lesz a legnagyobb a hőveszteség.

Penészedés

Gyakran felmerülő kérdés a penészesedés. Ezt a jelenséget az egyes falszakaszok hőhidak miatti túlzott hőmérséklet-különbsége okozza. Ez a probléma Isotex lapok felrakásával véglegesen kiküszöbölhető. Korábbi nagyon erős penészesedések esetén javasoljuk plusz szigetelő réteg alkalmazását, ami az Isotex panelek alapanyagával azonos 12, 19 vagy 25 mm-es natúr porózus panelek felrakásával valósítható meg. A probléma egy életre megszűnik.

Mikor végezzük a hőszigetelést?
Mikor nem alkalmazható?

Hőszigetelés vélemények

Szeretném megköszönni a munkájukat, igazán elégedett vagyok vele. A panelek felrakása után érezhető a kisebb fokozaton való fűtés mellett a meleg, korábban a fal hideg volt, saroklakásról lévén szó. A hőhíd megszüntetésével a korábbi penészedés problémája is megoldódott, esztétikailag pedig össze sem lehet hasonlítani az enteriőrt. A kivitelezők szakszerűen és gyorsan dolgoztak, igazán kedvesek voltak.

- Eszter

Egy uniós programban, a „kallódó” fiatalok számára alakítottunk ki multimédia kreatív műhelyt 2013. januárban. A nyolcvan négyzetméteres, második emeleti, záró szinti irodában nem csak a hő, hanem a jó hangszigetelés is fontos volt. Az épület 1952-ben épült, a falak vakolása 1-3 cm „tűréssel” készült mind függőleges, mind vízszintes irányban. Így is szépen állnak rajta az Isotex panelek, de ha újra kezdeném, áldoznék a teljesen függő falakra. Ha tudom, hogy ilyen jó a hang és hőszigetelés, biztosan nem rendeltem volna gázkazánt és radiátorokat, hanem csak három hűtő-fűtő légkondit. Későn kötötték be a gázt, egész februárban kettő légkondival fűtöttünk, ami tökéletes volt. Szerintem az Isotex hátránya az, hogy még eddig egy lukat sem fúrtunk bele, mert olyan szép, hogy csak hosszabb gondolkodás után merjük felrakni a polcokat és a képeket.

- István

További vélemények

Kérdése van? Bizonytalan?

Ingyenes tanácsadással és termékmintával várjuk! Látogasson el bemutatótermünkbe vagy hívja szakértő kollégáinkat. Szívesen segítünk!

Ajánlatkérés