Penészedés kezelése

Isotex blog
2012-08-14
Penészedés kezelése

Az Isotex panelek egy életre megoldhatják a párakicsapódással, penészesedéssel kapcsolatos gondjait, gyorsan felfűthetővé teszik a lakását és ismereteink szerint semmilyen más módon el nem érhetően kellemes hőkomfortot biztosítanak, ami azt is jelenti, hogy alacsonyabb termosztát beállítás mellett is kellemesen fogja érezni magát.

Az Isotex lapok akkor alkalmasak a párakicsapódás megakadályozására, a penészesedés megelőzésére, ha azt a belső pára kicsapódása okozza a hőhidas szerkezeteken, ami akár az egész fal is lehet, és nem az alap rossz szigetelése miatt felszivárgó víz, esetleg kívülről jövő áztatás.

A megoldás elve nagyon egyszerű, az érintett falakra felragasztott Isotex hőszigetelő panelek tartósan biztosítják a fal felületének normál, a többi belső fallal azonos hőmérsékletét. Nem lesz hideg felület, amire a meleg levegőben lévő páratartalom kicsapódna. Ez a helyzet pedig akkor sem változik, ha télen 5-10 percre kinyitják az ablakokat, mert az Isotex hőszigetelő természetes alapanyagú, nagyon jó hőtartó, hőtároló, ezért nem hűl azonnal vissza, mint a mesterséges anyagok, amiket belső hőszigetelésre próbálnak használni.

A lapok tapétája mosható és festhető, azon keresztül a pára akkor sem jutna el a mögöttes hideg felülethez, ha egyébként ennek a fizikai alapjai megvolnának.

NAGYON FONTOS! Az Isotex hőszigetelő panelek felrakásának optimális ideje a nyár. Ilyenkor a nedves falak teljesen ki tudnak száradni, a gombás felületeket hatékonyan lehet lekezelni. Aki elmulasztja a száraz hónapokat, annak egy évet várnia kell majd, vagy felesleges extra költséggel kiszárítani a falakat télen.

Olyan helyiségekben, ahol nem volt párakicsapódás, csak kellemetlenül hideget sugárzó falak, egész évben szerelhető az Isotex hőszigetelés.

Kérdése van? Bizonytalan?

Ingyenes tanácsadással és termékmintával várjuk! Látogasson el bemutatótermünkbe vagy hívja szakértő kollégáinkat. Szívesen segítünk!

Ajánlatkérés