Intézményi felhasználás

Isotex blog
2013-12-23
Intézményi felhasználás

Ebbe a körbe beletartozhat gyártócsarnokok utólagos hőszigetelésétől, zeneiskolák és színházak igényes hangszigetelő akusztikai burkolatán át a magasabb kategóriájú szállodák hangszigeteléséig sok minden. Ez a felhasználói kör nagyobb egybefüggő felületekben gondolkodik, a termék elsődleges funkcióin, a hőszigetelésen és a hangszigetelésen kívül gyakran kihasználja a prémium megjelenésben, annak variálhatóságában rejlő lehetőségeket egyedi terek vagy jellemző arculat kialakítására.

Szállodák

Hőszigetelés

A homlokzat, vagy akár az épület teljes külső kialakítása lehetetlenné teheti a külső hőszigetelést. Egy vendéglátó intézményben egyébként is elsődleges szempont az otthonosság érzete, aminek része a megfelelő hőkomfort. Ebben a tekintetben az Isotex kiemelkedő teljesítményt nyújt. Általában pedig köztudott, hogy külső, homlokzati hőszigeteléssel, legyen az bármilyen vastag is, teljesen kielégítő hőérzetjavulást nem lehet elérni.

Hangszigetelés

Egy szállodától elvárja az ember, hogy nyugalmat, intimitást biztosítson. Különösen igaz ez a wellnesshotelekre. Mégis gyakran előfordul, hogy a szaunában, élményfürdőben kikapcsolódó vendéget éppen a saját szobájában érik kellemetlen élmények a szomszéd szobából áthallatszó beszélgetés, horkolás miatt. Esetleg még át is kopogtatnak hozzá, mert egyszerűen bekapcsolta a televíziót.

Egy-egy ilyen incidens tönkreteszi a vendég pihenését, és az interneten adott alacsony értékelő pontszámok és lehúzó kommentek révén komoly károkat tud okozni a szálloda presztízsének.

Itt az áthallásos problémák elsősorban léghangok, amelyeknek csillapításában az Isotex lapok nagyon hatékonyak. A szálloda szempontjából nem elhanyagolható a kivitelezés időigénye, továbbá, hogy le kell-e hozzá állítani a teljes intézményt, vagy feltűnés és a vendégek zavarása nélkül megoldható-e a kihasználtság réseiben.

Az Isotex az egyik leggyorsabban és csendesen kivitelezhető megoldás, hatékonysága mellett nagy színválasztéka és variálhatósága révén arculati eleme is lehet a szállodának. A megspórolt idő bevétele pedig gyakorlatilag fedezheti az egyébként sem magas költségeket.

Irodaházak, irodák

Gyakori probléma, hogy a főnöki irodákból kihallatszik a beszélgetés, telefonálás. Nem feltétlenül csak a titkárságra, de mondjuk a határoló folyosóra is. Hasonló a helyzet a tárgyalókkal is. Így előfordul, hogy egy méregdrága irodában lehetetlen a bizalmas üzleti tárgyalás. De az álmennyezet miatt a konyhában beszélgető kollégák minden szava is érthető lehet egy akár száz méterekre lévő tárgyalóban is.

Itt is elsősorban léghangok okozzák a bajt, egyértelmű megoldás az Isotex.

Zeneiskolák

Sok ilyen oktatási intézmény nem a funkciójának megfelelő épületben kap helyet. Így az egyik teremben például zongorán gyakorló tanuló folyamatosan hallhatja a szomszéd teremben gyakorló fúvósokat.

Ezekből a termekből az esetek többségében teljesen hiányzik minden akusztikai megoldás is, a hangok teljesen szabadon ütődnek vissza.

Az Isotex professzionális hangszigetelő anyag, ugyanakkor normál terhelésnél akusztikailag is hatásos.

Alkalmazásával a tanítás szüneteiben, hétvégéken is gyorsan és megnyugtatóan alakítható funkcionálissá egy zeneiskola.

Akusztika

Irodákban, főleg az egyterűekben nagyon zavaró a visszhang, dekoncentráltsághoz, gyors kimerüléshez, fejfájáshoz vezet. Zeneiskolákban pedig a visszaütődő hangok lehetetlenné teszik a gyakorlást.

Az Isotex panelek komoly javulást hozhatnak, bár nem kifejezetten akusztikai céllal fejlesztették őket. Erre a célra forgalmazzuk a Soundaq paneleket, amelyek nagyon magas hangelnyelési

Kérdése van? Bizonytalan?

Ingyenes tanácsadással és termékmintával várjuk! Látogasson el bemutatótermünkbe vagy hívja szakértő kollégáinkat. Szívesen segítünk!

Ajánlatkérés