Tisztelt vásárlóink! 2024. június 3. és augusztus 28. között bemutatótermünk hétfőn, kedden és szerdán tart nyitva 12-17 óra között.

Belső hőszigetelés utólag Isotex hőszigetelő panelekkel

Isotex blog
2016-09-25
Belső hőszigetelés utólag Isotex hőszigetelő panelekkel

Az Isotex technológia több mint 80 éve alkalmazott belső hőszigetelési eljárás Észak- Európában, ahol eleve sokkal keményebb és hosszabb telek vannak, mint nálunk.

Az Isotex panel csupán 12 mm vastag, mégis teljes hőszigetelési rendszer, amely már tartalmazza a végső burkolatot is. Egy lépésben, ragasztással „felszerelhető” a hideget sugárzó falakra. Egy átlagos 50 négyzetméter körüli lakás belső hőszigetelési munkálatai az esetek többségében egy munkanap alatt elkészülnek, amihez sem előzetes, sem utólagos további munkákra (csiszolás, glettelés, festés vagy tapétázás, stb.) nincs szükség.

Az Isotex panelek magyarországi megjelenésének szemléleti változást kell hoznia a belső hőszigetelés itthon elterjedt megítélésében. Az arra nem alkalmas anyagok beltéri használata ma is elterjedt gyakorlat, ami természetesen „káros mellékhatásokat” eredményez (penészesedés, rossz hőérzet, romló hangszigetelési értékek stb.)

Mi az, amit az Isotex belső hőszigetelés garantál, és milyen káros következményeket nem okozhat?

  • Nincs többé hideget sugárzó fal. A télen hideg külső falak felületi hőmérsékletének megemelésével egyedülállóan kellemes hőérzetet hoz létre.
  • Vastagsága csak 12 mm! (olyan felületeknél, ahol korábban már történt penészesedés, javasoljuk a 12, 19 vagy 25 mm-es natúr porózus lemezünkkel megnövelni a szigetelés vastagságát)
  • Jelenleg 14 színű dekoratív, azonnal használatba vehető, tisztítható és festhető felülettel kerül forgalomba.
  • 12 cm vörös kőzetgyapot hőszigetelési képességét produkálja. Azért különleges, mert ezen túlmenően nagyon jó hőtartó és hőtároló képességgel is bír. Röviden: gyorsan felmelegíthető, és sokáig őrzi a meleget. Ezt a képességet pedig nem rontja semmi, mert közvetlenül a lakás belső oldalán fejti ki a hatást, nem egy elé húzott fal vagy gipszkarton, vakolat, glettelés mögött, amelyek jelentősen rontanák a hatékonyságot és a hőérzetet.
  • Csak természetes anyagot tartalmaz – fenyőfát és annak gyantáját. Észak-Európában elképzelhetetlen, hogy vegyipari termékek kerüljenek például gyerekszobába, de általában a család életterébe is.

Gyakran feltett kérdés, hogy az Isotex belső szigetelés használható-e panellakásokban. Nos, teljesen mindegy, hogy a lakás panel, csúsztatott zsalus, tégla építésű, vagy esetleg faház. A technológia mindegyikben működik, egyedülálló hőkomfortot fog biztosítani.

Szintén sokan szeretnék megoldani a hőhidak miatti párakicsapódás problémáját, ami törvényszerűen penészesedéshez vezet. Az Isotex belső hőszigetelő panel kiiktatja a hőhidakat, a burkolt felületek tartósan, szellőztetés után is ugyanazt a hőmérsékletet fogják produkálni, amit a többi belső fal. Így a fizikai alapjai szűnnek meg a párakicsapódásnak. Javasolt az ilyen munkát akkor végezni, amikor a fal száraz és gombamentes.

Mitől nem kell tartani?

Az Isotex panel sohasem fog párakicsapódást kiváltani, sem a felületén, sem a mögötte lévő eredeti falon.

Ezt vagy megértjük, vagy hiszünk 80 év ezt igazoló tapasztalatának. Ellenkező esetben lemaradunk a hőszigetelés legkézenfekvőbb, legtöbb előnyt kínáló lehetőségéről.

Kérdése van? Bizonytalan?

Ingyenes tanácsadással és termékmintával várjuk! Látogasson el bemutatótermünkbe vagy hívja szakértő kollégáinkat. Szívesen segítünk!

Ajánlatkérés