Hőszigetelési problémák

2012
nov
08
Írta: Isotex  /   Kategória: Felhasználás / Hőszigetelés / Isotex

Belső hőszigetelés – ISOTEX-el sokkal jobb lehet, mint eddig hitte!

Sokan élnek olyan lakásokban, amelyekben a külső hőszigetelő megoldások a homlokzat jellege, a társasházak anyagi helyzete, egy-két lakótárs ellenállása, egyebek miatt eleve szóba sem jöhetnek. Az ő számukra marad a belső szigetelés, de ha megfontoltan és logikusan gondolkodva választanak ehhez anyagot, akkor jobban is járhatnak, mint a bebugyolált házak lakói. Észak-Európában van olyan több évtizede alkalmazott belső hőszigetelési megoldás, ami ott, a nagyobb és hosszabb ideig tartó hidegben és a kiváló minőséghez szokott vásárlói közegben bevált.

Ez az ISOTEX panel, amely annyira hatékony, hogy nyaralók, faházak téliesitésére is használják a normál hőszigetelés mellett.

Miért jó az Isotex belső hőszigetelésre?

 • tartósan megemeli a hideg fal belső oldalának hőmérsékletét, biztosítva ezzel a jó hőérzetet
 • (magyarul egy szelőztetés nem hűti vissza a burkolt falat, és nem csapatja ki a meleg levegőben lévő párát a lehűlt falra, vagy egy bevert szög nem hozza át a hő hidat az új felületre.)
 • kis teret vesz el az alkalmazása
 • könnyen és koszmentesen, akár saját kivitelezésben is felszerelhető
 • természetes, káros anyag kibocsátás nélkül
 • megfizethető, mert a rendszert egyetlen gyárilag előre tapétázott lap alkotja, amit csak fel kell ragasztani a falra és nincs további teendő.
 • Az ISOTEX panelek hővezetési tényezője 0.04-0,05 W/mK.

3-4 fokkal alacsonyabb hőmérséklet mellett is jobb lesz a hőérzet, ami akár 20-25 százalékos energia megtakarítást is eredményezhet, ha minden hideg falat burkolunk.

Spórolni és hőt szigetelni persze úgy is lehet, hogy annak eredményét esetleg a számlán látjuk, de nem érezzük a saját bőrünkön. A hőérzetünk nem javul. Ezért is fontos különbséget tenni hőszigetelő és hőszigetelő között. Nem biztos, hogy egy jó hőszigetelő tulajdonságokat felmutató alapanyag a belső térben is beválik, hozza azokat az eredményeket, amiket szeretnénk elérni.

Az ISOTEX lapok alkalmazásával garantáltan jobb hőérzetet is kap, ami egy lakást igazi otthonná tesz.

Az ISOTEX plafonra tervezett lapjainak tapétája alufólia alapú, ami egy hő tükör előnyeivel emeli a panel egyébként is kiváló tulajdonságait. Könnyen szökik a meleg a rosszul szigetelt tetőtereken, födémeken át.

Az ISOTEX hőszigetelő panelek felszerelésénél fontos, hogy ne zárjunk mögé nedvességet. Ezért főleg a párakicsapódásra hajlamos felületeket célszerű a száraz hónapokban szigetelni. Ahol eddig sem volt ilyen probléma, ott a munka bármikor elvégezhető.

Nem elhanyagolható szempont, hogy a belső felületek kisebbek. Szelektíven megválasztható, hogy mit szeretnénk burkolni és mit nem.

 • Bemutatóterem

  Euro-log székház, földszint
  1107 Budapest, Ceglédi út 19.

  Nyitva tartás
  H, K, Sz, Cs: 12.00-17.00

  Viszonteladók »

 • Házhoz szállítás

  Vevőink számára az alábbi díjtételek mellett szállítunk házhoz:

  Budapest: 10.500 Ft +ÁFA
  Budapest 40 km-es vonzáskörzete: 15.500 Ft +ÁFA

  Nagyobb távolság esetén kérje egyedi ajánlatunkat.

  Az emeletekre történő felhordást a díj nem tartalmazza, ugyanis csak a sofőr megy az áruval. A lapok súlya, és mérete miatt egy ember nem tudja a paneleket a lépcsőházakban mozgatni. A változás jogát fenntartjuk!

 • Szerelési szolgáltatás

  Az ISOTEX szigetelő panelek installációjához igényes, lelkiismeretes, gyakorlott kivitelezőket tudunk ajánlani.