Hangszigetelési problémák

2013
feb
16
Írta: Isotex  /   Kategória: Felhasználás / Hangszigetelés / Isotex

ISOTEX beltéri hangszigetelő panelek

A lakások közötti áthallás, vagy a kinti zaj beszűrődése nagyon sokakat érintő probléma. Sokszor elég egy új szomszéd beköltözése, hogy megváltozzon az életünk és rákényszerüljünk az utólagos hangszigetelésre.

Sajnos ezzel már csak elfogadható szinteket lehet produkálni, tökéletes megoldást nem. Érdemes alaposan hozzáolvasni a problémához mielőtt bármit is lépne az ember, hogy reális elvárásokkal és a megfelelő anyagok használatával próbálja kezelni, kezeltetni a problémát.

Az ISOTEX gyárilag tapétázott porózus farostlemez. 12 milliméter vastag. A passzív hangszigetelés elvén működik, porózus, szálas szerkezetének következtében újra és újra eltéríti a hangot, ami minden irányváltáskor hőenergiát ad le, így veszít az erejéből.

Az ISOTEX lap hangcsillapítási képessége 22 dB.

A léghangok, mint az emberi beszéd, zene, stb. esetében, amennyiben az áthallás zavaró szükséges a vastagság növelésére, amit az alapanyag natúr változatával költséghatékonyan meg lehet tenni, és a forgalmazótól be is szerezhető a 12 és 25 mm vastag natúr porózus lap.

Ha testhangok (pl. dübögés, kopogás, lift hangja) vagy mély, basszus hangok (pl. hifi felszerelés, házimozi mélynyomója) is áthallatszanak, akkor más hangszigetelő eljárásokkal lehet kombinálni az ISOTEX hangszigetelést.

A forgalmazó szívesen ad tanácsot a komplikált, összetett esetek tompításának rétegrendjére és kivitelezőt is biztosít akár az ISOTEX hangszigetelő lapok önálló installálásához, akár kompozit rendszerek építéséhez.

Az ISOTEX lapok felrakásával akusztikai hatást is elérünk. Átlagos lakásméretek és hangerő esetén azonnal érzékelhető a visszhang megszűnése, csökkenése. Esztétikus megjelenése miatt házimozik, zeneszobák ideális belső burkolata.

 • Bemutatóterem

  Euro-log székház, földszint
  1107 Budapest, Ceglédi út 19.

  Nyitva tartás
  H, K, Sz, Cs: 12.00-17.00

  Viszonteladók »

 • Házhoz szállítás

  Vevőink számára az alábbi díjtételek mellett szállítunk házhoz:

  Budapest: 10.500 Ft +ÁFA
  Budapest 40 km-es vonzáskörzete: 15.500 Ft +ÁFA

  Nagyobb távolság esetén kérje egyedi ajánlatunkat.

  Az emeletekre történő felhordást a díj nem tartalmazza, ugyanis csak a sofőr megy az áruval. A lapok súlya, és mérete miatt egy ember nem tudja a paneleket a lépcsőházakban mozgatni. A változás jogát fenntartjuk!

 • Szerelési szolgáltatás

  Az ISOTEX szigetelő panelek installációjához igényes, lelkiismeretes, gyakorlott kivitelezőket tudunk ajánlani.