Tisztelt Ügyfeleink, leendő vásárlóink!

A hideg napok beköszöntével akciót hirdetünk a Decor 45-ös (12x580x2700 mm) Isotex lapjainkra. Ez a termék a második legkedveltebb a kínálatunkban. Sokan szeretik a nagyon szép felület és a legtöbb enteriörrel harmonizáló színe miatt. A többi Isotex laphoz hasonlóan tisztítható és festhető.
Az akciós fogyasztói ára 6900 Ft/nm helyett most 5800 Ft/nm
Az akció 2020. október 14-én (szerda) kezdődik, és 2020. október 22-én (csütörtök) 18.00 órakor zárul.
Ritka és nagyon kedvező ajánlat - éljenek vele, ha hő-, vagy hangszigetelési gondjaik vannak!

Speciális méretű mennyezeti hőszigetelő panel akció a készlet erejéig!
Szigeteljen támogatásból!

Gipszkarton szárazvakolat – hangszigetelés

2018
okt
12
Írta: Isotex  /   Kategória: Hangszigetelés

Az új építésű társasházaknál gyakori probléma, hogy a lakások közötti válaszfal hangcsillapítási képessége nem éri el a magyar szabványt (51 dB). Ez azt is jelenti, hogy elvileg ezek az otthonok nem is lennének eladhatóak, de persze előfordul, hogy csak beköltözés után derül ki a gond.

Ennek sok oka lehet, most arra az esetre térnék csak ki, amikor az egyébként rendesen megépített falak ún. szárazvakolást kapnak, azaz a hagyományos vakolat helyett gipszkarton felragasztásával oldják meg a falak befejezését.

Ez egy gyorsabb, kevésbé munkaerő-igényes, a falba nedvességet nem juttató eljárás, ami jó kivitelben akár tökéletesen sík felületeket is adhat.
Ugyanakkor nem sokat tesz hozzá a téglafal hangcsillapító képességéhez, sőt esetleg el is vesz belőle, amennyiben érintkezik a határoló felületekkel, mert a gipszkarton önmagában kiválóan vezeti a hangot. (Mindenki kopogtatott már meg gipszkarton felületet.)

Kivitelezők, beruházók gyakran fordulnak hozzánk ezzel a problémával. Nyilván a reklamációkat elkerülve szeretnék eladni a már kész lakásaikat, illetve a további projekteknél, az építés még korábbi fázisában lévő épületeiknél már eleve kiküszöbölni ezt a hibát.

Tapasztalataink azt mutatják, hogy a 4 mm vastag Danosa nehézmembrán felrakása a száraz vakolatra, majd gipszkartonnal történő takarása 4 dB javulást eredményez. Eredetileg 47 dB hangcsillapítási képességű falnál így már megvan a kötelező érték. Ha a fal eleve kevesebbet tud, de a másik oldalán is van lehetőség a kiegészítő szigetelésre, akkor együttesen 8-9 dB javulás érhető el.

A megoldás 4+12,5 mm vastag lesz egy-egy oldalon, és nagyon egyszerűen, gyorsan kivitelezhető. Ez az alap.

Ha egy oldalon kell megoldani mondjuk 6 dB-t, arra is van mód, de ez már egy másik poszt témája lehet.

Elsősorban kivitelezők figyelmét szeretném felhívni a módszerre, mert eleve lehet így tervezni és építeni a válaszfalakat.

Természetesen nagyon sok tulajdonos is szembesül ezzel a problémával, vagy közvetlenül lakásvásárlás után, vagy egy új szomszéd beköltözését követően, amikor muszáj saját erőből csökkenteni a zavaró áthallást. Ezekben az esetekben szinte kivétel nélkül csak a “védekező” oldalon lehet bármit is tenni és gyakran nem elég 4 dB javulás. Az Isotex kompozit rendszerei azonban lehetővé teszik, hogy jó eséllyel elfogadható, szabvány szerint megépített lakásokra jellemző szintre, vagy annál is kisebbre csökkentsük az áthallást.

 • Bemutatóterem

  Euro-log székház, földszint
  1107 Budapest, Ceglédi út 19.

  Nyitva tartás
  H, K, Sz, Cs: 12.00-18.00

  Viszonteladók »

 • Házhoz szállítás

  Vevőink számára az alábbi díjtételek mellett szállítunk házhoz:

  Budapest: 7300 Ft +ÁFA
  Budapest 40 km-es vonzáskörzete: 10.000 Ft +ÁFA

  Nagyobb távolság esetén kérje egyedi ajánlatunkat.

  Az emeletekre történő felhordást a díj nem tartalmazza, ugyanis csak a sofőr megy az áruval. A lapok súlya, és mérete miatt egy ember nem tudja a paneleket a lépcsőházakban mozgatni. A változás jogát fenntartjuk!

 • Szerelési szolgáltatás

  Az ISOTEX szigetelő panelek installációjához igényes, lelkiismeretes, gyakorlott kivitelezőket tudunk ajánlani.