Kedves Vásárlóink!

Bemutatótermünk 2020 július 27-től a X. kerület Céglédi út 19 szám alatti Euro-log székház földszintjén üzemel majd.
Itt van a leggyakrabban vásárolt termékeink raktára is, így a jövőben gördülékenyebben tudjuk kiszolgálni Önöket.

Speciális méretű mennyezeti hőszigetelő panel akció a készlet erejéig!
Szigeteljen támogatásból!

Tetőtér szigetelési problémák

2013
Már
14
Írta: Isotex  /   Kategória: Felhasználás / Hőszigetelés / Isotex / Tetőtér

Tetőterek, plafon hőszigetelése ISOTEX panelekkel

Köztudomású, hogy a meleg levegő felfelé száll, és a hideg felületek irányába. Hiába vannak jól szigetelt oldalfalaink, ablakaink, ha gyenge a födém, vagy a tetőtér szigetelése. Az, hogy lapostetős házban, vagy mondjuk nyeregtetősben lakunk, csak annyiban jelent különbséget, hogy ahol van padlás, ott általában próbálkozhatunk szigeteléssel azon az oldalon is. Persze, ha sok fenn a gépészet, akkor ez sem mindig igaz.

Lapos tetős házaknál, vagy olyan épületeknél, ahol a tető speciális kiképzése nem engedi a felülről történő szigetelést, csak a belső hőszigetelés jöhet szóba. Az ISOTEX plafon paneljei nem csak abban térnek el a fali panelektől, hogy négy oldalon nútféderesek, akár a laminált parketta, hanem a felületüket speciális tapéta is borítja, ami alufólia alapú. Amellett tehát, hogy a lapok kiváló szigetelők, a borításuk miatt vissza is verik a hőt. Megítélésünk szerint akkor is érdemes ezt a módszert választani, ha módunk lenne a padlás felől szigetelni, mert még a lakótérben megakadályozza a hő szökését.

A tetőteres lakásoknál gyakran még cifrább lehet a helyzet, mert ott többnyire a térdfaltól már csak egy réteg gipszkarton adja a ferde síkot és a plafont. Kérdés, hogy mögötte, a gipszkarton és a tető között megfelelő minőségű, és állapotú-e a hőszigetelés. Vásárolt lakásoknál nem egyszerű megmondani, és még saját építésnél is előfordul, hogy a szigetelő gyapotréteg itt-ott elcsúszott.

Cseréptetőnél még a hibafeltáráshoz is vissza kell szedni helyenként a cserepeket, ha pedig baj van, és újra kell szigetelni, az már komoly és költséges megoldás lehet. Nem is találkoztunk olyan ügyféllel, aki ezt az utat választotta volna. Zsindelyes, vagy más tetőnél pedig szóba sem jöhet a visszabontás, legalábbis ésszerű költségek mellett nem.

Az ISOTEX lapok itt is hathatós és életre szóló segítséget nyújtanak. Ahol a tetőtérben van vízszintes plafon, oda a plafon panel felrakása javallott. Ferde síkokra, térdfalra mehet a fali panel is. (az is előfordul ugyanis, hogy a komplikáltabb tetőszigetelést jól megcsinálják, de a térdfalat rossz anyagból rakják, és bár gyerekszobákban, hálószobában szívesen tennék oda az ágyat, hiszen így spórolhatnának a teljes értékű hellyel, de ott süt a hideg a falból)

Vannak nagyon strukturált tetőterek, vagy kevésbé precízen kivitelezettek, ahol a síkok nem mindig ott találkoznak, ahol kellene. Ilyen helyeken ferde síkokra, térdfalakra is megfontolandó a plafon panel, mert kisebb, ezért könnyebb vele mozogni, kevesebb lesz a vágási veszteség is. Minden panel festhető, a plafon is, sőt ezt a legkönnyebb az alufólia elosztó hatása és a rajta lévő nagyon vékony laminált papír réteg miatt.

Gipszkarton, (vagy esetleg OSB, lambéria) felületeknél tűzőgépet is lehet használni a ragasztó mellett, és ugyan soha nem telibe ragasztásról van szó, ez mégis megtakarítást jelent és felgyorsítja a szerelést.

 • Bemutatóterem

  Euro-log székház, földszint
  1107 Budapest, Ceglédi út 19.

  Nyitva tartás
  H, K, Sz, Cs: 12.00-18.00

  Viszonteladók »

 • Házhoz szállítás

  Vevőink számára az alábbi díjtételek mellett szállítunk házhoz:

  Budapest: 7300 Ft +ÁFA
  Budapest 40 km-es vonzáskörzete: 10.000 Ft +ÁFA

  Nagyobb távolság esetén kérje egyedi ajánlatunkat.

  Az emeletekre történő felhordást a díj nem tartalmazza, ugyanis csak a sofőr megy az áruval. A lapok súlya, és mérete miatt egy ember nem tudja a paneleket a lépcsőházakban mozgatni. A változás jogát fenntartjuk!

 • Szerelési szolgáltatás

  Az ISOTEX szigetelő panelek installációjához igényes, lelkiismeretes, gyakorlott kivitelezőket tudunk ajánlani.