Kedves Vásárlóink!

Bemutatótermünk 2020 július 27-től a X. kerület Céglédi út 19 szám alatti Euro-log székház földszintjén üzemel majd.
Itt van a leggyakrabban vásárolt termékeink raktára is, így a jövőben gördülékenyebben tudjuk kiszolgálni Önöket.

Speciális méretű mennyezeti hőszigetelő panel akció a készlet erejéig!
Szigeteljen támogatásból!

Intézményi felhasználás

2013
dec
23
Írta: Isotex  /   Kategória: Felhasználás / Hangszigetelés / Hőszigetelés / Intézményi felhasználás / Isotex

Ebbe a körbe beletartozhat gyártócsarnokok utólagos hőszigetelésétől, zeneiskolák és színházak igényes hangszigetelő akusztikai burkolatán át a magas kategóriájú szállodák hangszigeteléséig sok minden. Ez a felhasználói kör nagyobb egybefüggő felületekben gondolkodik, a termék elsődleges funkcióin, a hőszigetelésen és a hangszigetelésen kívül gyakran kihasználja a prémium megjelenésben, annak variálhatóságában rejlő lehetőségeket egyedi terek, vagy jellemző arculat kialakítására.

Szállodák

Hőszigetelés

A homlokzat, vagy akár az épület teljes külső kialakítása lehetetlenné teheti a külső hőszigetelést. Egy vendéglátó intézményben egyébként is elsődleges szempont az otthonosság érzete, aminek része a megfelelő hőkomfort, amiben az ISOTEX kiemelkedőt nyújt. Általában pedig köztudott, hogy külső, homlokzati hőszigeteléssel, legyen az bármilyen vastag is, teljesen kielégítő hőérzet javulást nem lehet elérni.

Hangszigetelés

A szállodától elvárja az ember, hogy nyugalmat, intimitást biztosítson. Különösen igaz ez a wellness hotelekre. Mégis gyakran előfordul, hogy a szaunában, élményfürdőben kikapcsolódó vendég éppen a saját szobájában lesz frusztrált a szomszéd szobából áthallatszó beszélgetés, horkolás miatt. Esetleg még át is kopogtatnak hozzá, mert egyszerűen bekapcsolta a televíziót.

Egy-egy ilyen incidens tönkreteszi a vendég pihenését, és az interneten vagy hagyományos informális csatornákon keresztül komoly károkat tud okozni a szállodának is.

Itt az áthallásos problémák elsősorban léghangok, aminek a csillapításában az ISOTEX lapok nagyon erősek. A szálloda szempontjából nem elhanyagolható a kivitelezés időigénye, továbbá, hogy le kell-e hozzá állítani a teljes intézményt, vagy feltűnés és a vendégek zavarása nélkül megoldható-e a kihasználtság réseiben.

Az ISOTEX az egyik leggyorsabban és csendesen kivitelezhető megoldás, hatékonysága mellett nagy színválasztéka és variálhatósága révén arculati eleme is lehet a szállodának. A megspórolt idő bevétele pedig gyakorlatilag fedezheti az egyébként sem magas költségeit.

Irodaházak, irodák:

Gyakori probléma, hogy a főnöki irodákból kihallatszik a beszélgetés, telefonálás. Nem feltétlenül csak a titkárságra, de mondjuk a határoló folyosóra is. Hasonló a helyzet a tárgyalókkal is. Így előfordul, hogy egy méregdrága irodában lehetetlen a bizalmas üzleti tárgyalás. De az álmennyezet miatt a konyhában beszélgető kollégák minden szava is érthető lehet egy akár száz méterekre lévő tárgyalóban is.

Itt is elsősorban léghangok okozzák a bajt, egyértelmű megoldás az ISOTEX.

Zeneiskolák:

Sok ilyen oktatási intézmény nem a funkciójának megfelelő épületben kap helyet. Így az egyik teremben például zongorán gyakorló tanuló folyamatosan hallhatja a szomszéd teremben gyakorló fúvósokat.
Ezekből a termekből az esetek többségében teljesen hiányzik minden akusztikai megoldás is, a hangok teljesen szabadon ütődnek vissza.

Az ISOTEX professzionális hangszigetelő anyag, ugyanakkor normál terhelésnél akusztikailag is hatásos.
Iskolákban a tanítás szüneteiben, hétvégéken is gyorsan és megnyugtatóan alakítható funkcionálissá egy zeneiskola.

 • Bemutatóterem

  Euro-log székház, földszint
  1107 Budapest, Ceglédi út 19.

  Nyitva tartás
  H, K, Sz, Cs: 12.00-18.00

  Viszonteladók »

 • Házhoz szállítás

  Vevőink számára az alábbi díjtételek mellett szállítunk házhoz:

  Budapest: 7300 Ft +ÁFA
  Budapest 40 km-es vonzáskörzete: 10.000 Ft +ÁFA

  Nagyobb távolság esetén kérje egyedi ajánlatunkat.

  Az emeletekre történő felhordást a díj nem tartalmazza, ugyanis csak a sofőr megy az áruval. A lapok súlya, és mérete miatt egy ember nem tudja a paneleket a lépcsőházakban mozgatni. A változás jogát fenntartjuk!

 • Szerelési szolgáltatás

  Az ISOTEX szigetelő panelek installációjához igényes, lelkiismeretes, gyakorlott kivitelezőket tudunk ajánlani.