Kedves Vásárlóink!

Bemutatótermünk 2020 július 27-től a X. kerület Céglédi út 19 szám alatti Euro-log székház földszintjén üzemel majd.
Itt van a leggyakrabban vásárolt termékeink raktára is, így a jövőben gördülékenyebben tudjuk kiszolgálni Önöket.

Speciális méretű mennyezeti hőszigetelő panel akció a készlet erejéig!
Szigeteljen támogatásból!

Belső hőszigetelés utólag Isotex hőszigetelő panelekkel

belső hőszigetelés utólag
2016
Sze
25
Írta: Isotex  /   Kategória: Hőszigetelés / Isotex

Az Isotex technológia egy emberöltő óta alkalmazott belső hőszigetelési eljárás Észak-Európában, ahol eleve sokkal keményebb és hosszabb telek vannak, mint nálunk.

Az Isotex lap gyakorlatilag egy 12 mm vastag, teljes hőszigetelési rendszer, amely már tartalmazza a végső burkolatot is. Egy lépésben, ragasztással „felszerelhető” a hideget sugárzó falakra. Egy átlagos 50 négyzetméter körüli lakás belső hőszigetelési munkálatai az esetek többségében egy munkanap alatt elkészülnek, ami után semmilyen további munkálatra (csiszolás, glettelés, festés vagy tapétázás, stb.) nincs szükség. Ugyanez vonatkozik az Isotexszel történő belső szigetelés előkészítő lépéseire is. Kivételes esetektől eltekintve a felület portalanításán kívül nincs más teendő.

Az Isotex panelek Magyarországi megjelenésének szemléleti változást kell hoznia a belső hőszigetelés itthon elterjedt megítélésében. Az arra nem alkalmas anyagok beltéri használata ma is elterjedt gyakorlat, ami természetesen „káros mellékhatásokat” eredményez (penészesedés, rossz hőérzet, romló hangszigetelési értékek, stb.)

Mi az, amit az Isotex belső hőszigetelés garantál, és milyen káros következményeket nem okozhat?

A télen hideg felületek felületi hőmérsékletének megemelésével egyedülállóan kellemes hőérzetet hoz létre. Nincs többé hideget sugárzó fal.

A teljes rendszer vastagsága csak 12 mm.

24 színű dekoratív, tisztítható és festhető felülettel kerül forgalomba.

A rendszer, amely 22 cm vörös téglafal hőszigetelési képességét produkálja, azért különleges, mert ezen túlmenően nagyon jó hőtartó és hőtároló képességgel bír. Röviden: gyorsan felmelegíthető és sokáig őrzi a meleget. Ezt a képességet pedig nem rontja semmi, mert közvetlenül a lakás belső oldalán fejti ki a hatást, nem egy elé húzott fal vagy gipszkarton, vakolat, glettelés mögött, amelyek jelentősen rontanák a hatást.

Az Isotex belső hőszigetelő panel csak természetes anyagot tartalmaz – fenyőfát és annak gyantáját. Észak-Európában elképzelhetetlen, hogy vegyipari termékek kerüljenek például gyerekszobába, de általában a család életterébe is.

Gyakran feltett kérdés, hogy az Isotex belső szigetelés használható-e panellakásokban. Nos, teljesen mindegy, hogy a lakás panel, csúsztatott zsalus, tégla építésű, vagy esetleg faház. A technológia mindegyikben működik, egyedülálló hőkomfortot fog biztosítani.

Szintén sokan szeretnék megoldani a hőhidak miatti párakicsapódás problémáját, ami törvényszerűen penészesedéshez vezet. Az Isotex belső hőszigetelő panel kiiktatja a hőhidakat, a burkolt felületek tartósan, szellőztetés után is ugyanazt a hőmérsékletet fogják produkálni, amit a többi belső fal. Így a fizikai alapjai szűnnek meg a párakicsapódásnak. Javasolt az ilyen munkát akkor végezni, amikor a fal száraz és gombátlanított.

Mitől nem kell tartani?

Az Isotex panel sosem fog párakicsapódást kiváltani, sem a felületén, sem a mögötte lévő eredeti falon.

Ezt vagy megértjük, vagy hiszünk 70 év ezt igazoló tapasztalatának. Ellenkező esetben lemaradunk valami jóról.

Mindennapi életünk ma már tele van olyan termékekkel, amelyeknek a működési elvét nem ismerjük – mert mindent nem lehet, de nem is cél tudnunk -, viszont nap mint nap élvezzük az előnyeit.

 • Bemutatóterem

  Euro-log székház, földszint
  1107 Budapest, Ceglédi út 19.

  Nyitva tartás
  H, K, Sz, Cs: 12.00-18.00

  Viszonteladók »

 • Házhoz szállítás

  Vevőink számára az alábbi díjtételek mellett szállítunk házhoz:

  Budapest: 7300 Ft +ÁFA
  Budapest 40 km-es vonzáskörzete: 10.000 Ft +ÁFA

  Nagyobb távolság esetén kérje egyedi ajánlatunkat.

  Az emeletekre történő felhordást a díj nem tartalmazza, ugyanis csak a sofőr megy az áruval. A lapok súlya, és mérete miatt egy ember nem tudja a paneleket a lépcsőházakban mozgatni. A változás jogát fenntartjuk!

 • Szerelési szolgáltatás

  Az ISOTEX szigetelő panelek installációjához igényes, lelkiismeretes, gyakorlott kivitelezőket tudunk ajánlani.